Autismeweek

Blauw uitgelichte gebouwen tijdens de Autismeweek!

Deze week vol activiteiten loopt van eind maart t/m begin april. 

Bekijk de activiteiten op https://autismeweek.nl

 

Relatie & autisme:

Een avond vol van Herkenning & Erkenning

Bij het ouder worden kunt u tot de ontdekking komen dat er bij u of bij uw partner sprake kan zijn van autisme. En dan bent u niet meer 6, 13 of 17 jaar, maar bijvoorbeeld 31, 54 of ouder. En dat brengt weer andere vraagstukken met zich mee dan bij jeugdigen. Tijdens een interactieve avond willen we daar met elkaar over nadenken. Op deze avond heeft een coach ASS / relatietherapeut de leiding. Daarbij zal een echtpaar die zelf te maken heeft met autisme in hun relatie en gezin worden geïnterviewd. Ook is er aandacht voor de manier van informatieverwerking bij de persoon met autisme.   

 

Praktische informatie

Helaas is deze avond al geweest. 

Begrip

Begrip geeft het gevoel van erkenning en mogen zijn wie je bent. Het afgelopen jaar is er veel aandacht voor geweest. Bij Conpass heeft het blijvende aandacht binnen het traject van coaching.

Een nieuw boek wil daarin ook behulpzaam zijn: `Dit is autisme`. Met nieuwe inzichten die het begrip van het complexe van autisme helpen bevorderen. Terug naar de oorzaak van het gedrag. Het willen begrijpen van wat er zit achter het gedrag bevordert de band tussen ouder en kind, tussen partners, tussen hulpverlener en cliënt.

Met daarbij de handvatten voor nieuwe referentiekaders, waardoor CASS ook begripvoller kan reageren.

Conpass wenst jullie een BEGRIPVOL nieuw jaar!

Vierkant

Focussen op een vierkantig scherm lukt mensen met autisme meestal goed.

`Daarom heb jij een vierkante bril` zei een vader met humor en zelf kenmerken van autisme en ADHD. Leuk werk bij Conpass!

Delfts blauw Geef me de 5!

Geef me de 5 gaat voor op maat voor CASS (de persoon met ASS) èn zijn gezin.

Een mooi voorbeeld van op maat werken door Conpass in een gezin dat houdt van Delfts blauw: de Autibril, de Auti-Communicatie en het Visualiseren creatief in Delfts blauw in de keuken. Op ooghoogte en in het blikveld van de omgeving van CASS. Nu gaat het ouders zeker lukken om af te stemmen op CASS!

Bril

Naast de Autibril, gebruikt Conpass ook de Hechtingsbril!

Omdat bril op, bril af, bril op wel heel lastig is in de praktijk, heeft Conpass in de bril twee glazen. Zo altijd een goed zicht op wat er speelt in de gezinnen en relaties!

Dat werkt fijn en goed. 

'De dingen die ik nodig heb om te leren, worden voor mij op maat gemaakt. Het steeds herhalen hiervan binnen de coaching is helpend voor mij. '

(Madeleine)