Autismeweek

Blauw uitgelichte gebouwen tijdens de Autismeweek!

De Autismeweek heeft als thema: `Prikkels!`. 

De NVA schrijft erover: `Een prikkel is informatie die binnenkomt via onze zintuigen. Bijvoorbeeld licht, geluid, geur, pijn, en temperatuur. Mensen met autisme reageren vaak anders op prikkels dan mensen zonder autisme. De onderlinge verschillen zijn daarbij heel groot. Zo zoekt de één prikkels actief op, terwijl de ander ze juist zoveel mogelijk uit de weg gaat. En de één wordt keer op keer overweldigd door prikkels, terwijl de ander veel prikkels juist niet waarneemt. Mensen met autisme en een verstandelijke beperking lijken extra kwetsbaar te zijn voor problemen op het gebied van prikkelverwerking.`

Deze week vol activiteiten loopt van 28 maart t/m 4 april 2020. 

Bekijk de activiteiten op https://autismeweek.nl

 

HOUD ME VAST: gesprekken voor verbondenheid, volgende start  bij voldoende aanmeldingen.

Flyer Houd me Vast

`Houd me vast` is DE cursus om je relatie te verbeteren. Je vermindert ruzies en krijgt meer begrip voor elkaar. Door het volgen van de `Houd me vast` cursus ontstaat bij de meeste deelnemers een diepere emotionele verbinding met elkaar. Je leert anders te kijken naar de patronen in je relatie.Negatieve patronen leer je stoppen en je leert om onderliggende emoties en behoeftes te herkennen.

Je brengt hiermee meer liefde in je relatie, een cadeau voor elkaar en voor je – als jullie die mogen hebben- kinderen! Het is vooral de bedoeling dat je met je partner aan de slag gaat. Er is geen verplichting tot delen met de groep.

De cursusleiders op deze avond zijn Rien Geluk en Mathilde Berends. Volgende start op maandagavond eens per twee weken na voldoende aanmeldingen. 

Relatie & autisme:

Een avond vol van Herkenning & Erkenning

Bij het ouder worden kunt u tot de ontdekking komen dat er bij u of bij uw partner sprake kan zijn van autisme. En dan bent u niet meer 6, 13 of 17 jaar, maar bijvoorbeeld 31, 54 of ouder. En dat brengt weer andere vraagstukken met zich mee dan bij jeugdigen. Tijdens een interactieve avond willen we daar met elkaar over nadenken. Op deze avond heeft een coach ASS / relatietherapeut de leiding. Daarbij zal een echtpaar die zelf te maken heeft met autisme in hun relatie en gezin worden geïnterviewd. Ook is er aandacht voor de manier van informatieverwerking bij de persoon met autisme.   

 

Praktische informatie

Helaas is deze avond al geweest. 

Begrip

Begrip geeft het gevoel van erkenning en mogen zijn wie je bent. Het afgelopen jaar is er veel aandacht voor geweest. Bij Conpass heeft het blijvende aandacht binnen het traject van coaching.

Een nieuw boek wil daarin ook behulpzaam zijn: `Dit is autisme`. Met nieuwe inzichten die het begrip van het complexe van autisme helpen bevorderen. Terug naar de oorzaak van het gedrag. Het willen begrijpen van wat er zit achter het gedrag bevordert de band tussen ouder en kind, tussen partners, tussen hulpverlener en cliënt.

Met daarbij de handvatten voor nieuwe referentiekaders, waardoor CASS ook begripvoller kan reageren.

Conpass wenst jullie een BEGRIPVOL nieuw jaar!

Samenwerking

Licentiehouder van Geef me de 5, een specifieke onderlinge licentiehouders samenwerking.

We weten waar we het over hebben en we hebben ieder ons eigen `vakgebied` op het gebied van autisme. Prettig samenwerken bij vragen rondom de tandarts, sensorische / sensomotorische integratie, beeld denken, nieuwe methodieken: we vullen elkaar aan!

Vierkant

Focussen op een vierkantig scherm lukt mensen met autisme meestal goed.

`Daarom heb jij een vierkante bril` zei een vader met humor en zelf kenmerken van autisme en ADHD. Leuk werk bij Conpass!

Delfts blauw Geef me de 5!

Geef me de 5 gaat voor op maat voor CASS (de persoon met ASS) èn zijn gezin.

Een mooi voorbeeld van op maat werken door Conpass in een gezin dat houdt van Delfts blauw: de Autibril, de Auti-Communicatie en het Visualiseren creatief in Delfts blauw in de keuken. Op ooghoogte en in het blikveld van de omgeving van CASS. Nu gaat het ouders zeker lukken om af te stemmen op CASS!

Bril

Naast de Autibril, gebruikt Conpass ook de Hechtingsbril!

Omdat bril op, bril af, bril op wel heel lastig is in de praktijk, heeft Conpass in de bril twee glazen. Zo altijd een goed zicht op wat er speelt in de gezinnen en relaties!

Dat werkt fijn en goed. 

'De dingen die ik nodig heb om te leren, worden voor mij op maat gemaakt. Het steeds herhalen hiervan binnen de coaching is helpend voor mij. '

(Madeleine)